Ugali-bønner

Ugali-bønner

En ret kogt af Amalie og Josephine i Bukoba (2013)

Bønnerne:

Ugali

Kog noget vand i en meget stor gryde (den skal ikke være mere end halv fyldt!) hæld nu majsmel ned i det kogende vand og rør alt hvad du kan. På swahili hedder det "kusonga" et ekstra ord til denne aktivitet. Man skal øve sig lidt fordi det bliver meget stift til sidst og kusonga bliver et rigtigt arbejde. Kvinder med store overarme drilles også med at de skal lave meget ugali derhjemme. 


Tag nu Ugalien i hånden lav en lille kugle, tryk et hul med tommelfingeren og fyld hullet op med bønnesovs ... mums :-)

Stegt Kål

Skær noget hvidkål fint og steg det i en gryde med olie eller bedst Ghee hvis du kan få fat i det .. det smager lidt af smør. 

Rør godt rundt så det ikke brænder på, men det må gerne være godt stegt .. put lidt salt på og lidt spiskommen hvis du har og kan lide det. 

Fremragende sidedish til alt mad