Chapati

Chapati

Bland mel og vand sådan at du får en dej der kan rulles ud. Tilsæt gerne lidt olie. Lad dejen ligge i et par timer gerne i et køleskab hvis du har :-)

Tanzanianske chapatier er ofte MEGET oliret og det gør dem til et helt måltid i sigselv. 

For at lave lækre tanzanianske chapatier skal man tage den færdige dej og rulle den ud med olie. Så folder man dejen og ruller den igen, næsten som en butterdej. Gør det 5-6 gange hvor du putter en lille klat olie på hver gang. Så får du den her lækre bløde konsistens og når man river den i stykker så kan man se de enkelte lag går fra hinanden mmmmmmm.

Så skal de selvfølgelig steges på en chapatistegepande i lidt olie fra begge sider indtil nogle steder er gyldnbrune.

Når man så har stegt den så ruller man den lige sammen og giver den et gok lodret så den lige knækker lidt .. nice. 

Hvis man laver dem som tilbehør til mad lige som Amalie og Josefines risret nedenunder så kan man spare på olie og lave dem næsten "indisk" hvor man kun bruger vand og mel og "steger" dem på en slip-let pande næsten uden olie. I Indien har de nogle steder stenovne som de bager dem i så er de helt oliefri. Problemt med de indiske er at de skal spises helt frisk ellers bliver de tør og kedelige. (redning: man kan hælde vand over og varme dem kort i ovnen hvis de var blevet lidt kedelige)