Pilipilisauce

Pilipili sauce

Mange små restauranter i Bagamoyo laver deres egen pilipilisauce. Saucen spises til på Chips mayai til ris med kylling, ris med kødsauce mm. Når man spørger på de forskellige restauranter hvad de putter i så er de ofte vandbaseret (ikke tomat) og indeholder ud over chilier, hvidløg, ingefær, sukker vand og kanel. 

Jeg synes at konsistens på chilisaucen bør være lidt tykkere end vand, så jeg laver en hvor jeg puttede en håndfuld cashewnødder i det jævner på en meget behagelig måde uden at det bliver maizenaklamt.   

Bagamoyo All-in tomat 

Chili sauce:

Varm olien på panden og kom tomatpurre med 3 hakkede pilipili, ingefær (hakket fint) honning, hakkede cashewnødder og 2 af hvidløgene i og steg lidt.


Fyld vand på og lad simre i en halv times tid under svag varme. kom så det sidste hvidløg, den sidste chilli saften fra limen og salt i. Det er cashewnødderne der jævner saucen så brug så meget vand som du synes giver den rigtige konsistens.

Blend .. færdig 

(den bliver sikkert bedre når den får lov til at stå lidt fx en uge)

Fantastisk som dip pure eller rørt op med lidt yoghurt. 

Oliebaseret chili sauce:

Varm olien på panden og kom alle ingredienser pånær det ene hvidløg i. 

varm det godt igennem under omrøring, kom så det sidste hvidløg i samt salten og blend det

færdig (den har godt af at stå lidt i køleskab)

Vandbaseret Bagamoyo chili sauce:

Steg alle ingredienser kort på panden, fyld vand på og lad simre i en halv times tid under svag varme. Blend det sammen indtil det får en homogen konsistens. 

Færdig. 

ps:

Der er frisk chilli i så den kan blive dårlig. Put noget Atamon i for at den holder sig lidt længere :-)

Den Chili som der findes i Bagamoyo ser sådan her ud og ligner mest af alt en Scotch Bonnet. Den er ret stærk hvad man også kan mærke når man spiser den finthakket som drys over maden (det er nærmest umuligt)

Her er chilier frisk købt på markedet i Bagamoyo.