Gulerodsboller 1 og 2

Gulerodsboller 1 i pizzaovn

Bollerne bages dag 2 om morgen. 

Dag 1

Køb gulerødder, hvede eller andre kerner, mel og gær (amira) 

Dag 2

Gulerodsboller 2 stegt på pande

En ret lavet af Amalie og Josephine som var volontører på Josiah high i Bukoba i efterår 2013. 

Det er svært at bage i Tanzania og der er ingen tradition for det. Det går desværre ud over kageproduktionen! MEN man kan fx lave boller ved at stege dem på panden. som vist her til højre. 

Lav en bollededej

Bland mel, vand lidt olie og lidt gær (i tanzania kan du købe tørgær overalt, opløs tørgær i vand og tilsat en lille smule mel og lad det stå lidt inden du blander resten af melet i)

Hak nogle gulerødder (eller også cashewnødder eller squash) fint og put dem i dejen. 

Rul dem til boller og lad dem hæve. 

Man kan bage dem på tanzaniansk. Ved at sætte to gryder ovenpå hinanden og putte kul ovenpå :-) men det skal man virkelig øve sig på. 

Det nemmeste er at stege dem på pande. Det er smart med et låg, men det går også uden så ligner de bare lidt mere fiskefrikadeller.