Chipsmayai
Chips mayai er pomfritter med æg. Tanzanias klassiske fastfood ..
Det køber du i Tanzania og laver det ikke selv!!! Da det er svært at stege pomfritterne og du bruger uendelige mængder af olie.
Men hvis du vil lave pomfritterne selv så det så gør sådan her
skær kartofler i små strimler
varm olien op (ca 175 °C), det må ikke ryge og skal syde meget når du smider en pomfrit ned.
steg små mængder ad gangen så temperaturen ikke falder for meget
kør dem rundt med en øse indtil de er lidt brune og tag dem op og læg dem på noget hvor de kan dryppe af.
Sprøde professionelle pomfritter skal steges to gange:
første gang ved ca 165°C i 4-5 minutter uden at de bliver brune, lad dem tørre helt af på noget køkkenrul
anden gang ved 190°C-200°C i 2-3 minutter ind til de får en brun overflade .. her skal du virkelig være vågen ellers brænder de på
Hvis du vil lave det i Danmark så vil jeg anbefale at bruge fysepomfritter og varme dem i ovnen INDEN du putter æg på.
Lav en ægeblanding som om du vil lave omlett. 2 æg per portion lidt salt lidt peber og gerne lidt grønpeber.
Steg fra begge sider (man skal øve sig i at vende den) indtil den er helt gennemstegt.